U Tivtu održana edukativna radionica o zaštiti morskog biodiverziteta

 

 

Predstavnici Agencije za zaštitu prirode i životne sredine i Instituta za biologiju mora, održali su danas dvije edukativne radionice, za učenike četvrtog i petog razreda OŠ „Drago Milović“ u Tivtu.

Djeci su predstavljene osnovne informacije o morskim zaštićenim područjima, ugroženim vrstama i staništima te prijetnji za opstanak koje vode njihovom trajnom nestanku.

 Radionice pod nazivom „Neka plavo ostane plavo“ imale su za cilj podizanje svijesti djece školskog uzrasta o značaju očuvanja biljnog i životinjskog svijeta podmorja, te ljudskim aktivnostima koje ugrožavaju morski svijet.

 Učenicima su nakon radionica podijeljene bojanke i crtanke koje na zanimljiv i ilustrativan način prikazuju najinteresantnije stanovnike podmorja, te daju ideje šta svaki pojedinac može učiniti da se oni zaštite.

Agencija za zaštitu životne sredine, od svog osnivanja poseban akcenat stavlja na ekološko obrazovanje i podizanje ekološke svijesti naših građana, nastojeći da ekološku problematiku približimo svim građanima, učešćem na brojnim sastancima, okruglim stolovima i radionicama te obilježavanjem svih važnijih ekoloških datuma. Naše dosadašnje iskustvo je pokazalo da edukacija građanstva, najbolje rezultate pokazuje kroz edukaciju djece, koji svoja nova saznanja prenose svojim vršnjacima i porodici.

 

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!