Publikacije

Publikacije

ziva

   Živa i živina isparenja su vrlo otrovna. Efekti izloženosti ne mogu se uočiti do dugo nakon što je pričinjena ozbiljna šteta. Svi oblici žive su toksični. Do trovanja živom može doći prilikom udisanja, gutanja, ili apsorpcije preko kože. Hronična izloženost može dovesti do teratogenskh i sistemskih efekata.

 

 

 

 

 

 


azbest

 

 Azbest je još odavno postao popularan zbog niza svojih svojstava(tankim i čvrstim vlaknima oko 1200 puta tanjim od vlasi kose). S obzirom na jako dobre osobine, azbest se dodavao raznim proizvodima kako bi im se osigurala mehanička i hemijska svojstva (otpornost na visoku temperaturu, vlagu, buku, elektricitet, habanje i trenje).

 

 

 

 


 

hemikalije

 

Da li izvozite u Evropsku uniju?

Kako pružiti podršku svom EU klijentu

 

 

 

 


 

 

 

analizaFinalni izvjestaj: ANALIZA OPCIJA ZA UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA U CRNOJ GORI

 

 

 

 

 

 

 

 


 reporter  Brošura  ,,Reporter životne sredine / 2010’’ približava i informiše sve zainteresovane strane o stanju životne sredine u Crnoj Gori po svim segmentima.

 

 

 

 

 

 


    Publikacija Okruglog stola: "Zaštita životne sredine i NATO" ima za cilj da upozna  javnost u Crnoj Gori, sa informacijama u vezi sa naučnim i ekološkim aspektima članstva u Sjevernoatlantskoj alijansi, te dostupnim mehanizmima koji doprinose korišćenju novih tehnologija, unaprijeđenjuzaštite životne sredine, a time i  kvalitetu života svih građana Crne Gore.


 

 

 


     Publikacija: ,,Konferencija Ekonomski i ekološki razvoj Crne Gore’’ ima za cilj da upozna crnogorsku javnost sa zakonodavnim okvirom, poslovnom praksom i potrebama očuvanja životne sredine, a time i uputi na značaj izgradnje dugoročno održive ekonomije čiji koncept počiva na ekonomskom razvoju usklađenim sa ekološkim osnovama.

 

 

 

 

 

 

 


    Publikacija Indikatorski izvještaj o životnoj sredini 2012 objavljen je od strane Evropske agencija za životu sredinu. Postoje mnogi načini da se informacije o stanju životne sredine prezentuju donosiocima odluka i javnosti, ali indikatorski prikaz trendova se pokazao kao najednostavniji način da se informacije prenesu na razumljiv i jasan način. Više o trendovima, rezultatima i zaključcima možete pogledati u publikaciji na linku.

 

 

 

 

 

 


 

    Publikaciju Set indikatora zemalja Zapadnog Balkana izradila je konsultantska kuća ZOI za potrebe u u saradnji sa EEA. U objavljenoj publikaciji nalaze se podaci za 7 indikatora za Crnu Goru a u izradi publikacije službenici Agencije za zaštitu životne sredine i drugih relevantnih institucija u Crnoj Gori aktivno su učestvovali.tora zemalja Zapadnog Balkana izradila je konsultantska kuća ZOI za potrebe u u saradnji sa EEA. U objavljenoj publikaciji nalaze se podaci za 7 indikatora za Crnu Goru a u izradi publikacije službenici Agencije za zaštitu životne sredine i drugih relevantnih institucija u Crnoj Gori aktivno su učestvovali.

 

 

 

 

 


 

    Evropska agencija za životnu sredinu objavila je publikaciju Kvalitet voda za kupanje u Evropi za 2011. godinu. U publikaciji su prezentovani i  podaci o trendu kvaliteta vode za kupanja na plažama u Crnoj Gori u protekloj go

 

 

 

 

 

 

 


 

    Evropska agencija za životu sredinu na godišnjem nivou objavljuje publikaciju posvećenu "Signalima", koja se bazira na  najvažnijim porukama upozorenja za širu javnost i donosioce odluka predstavljenih putem  tematskih priča koje se smatraju važnim sa aspekta problematike zaštite životne sredine. Na osnovu analiza koje EEA radi tokom godine, na bazi podataka koje dobija od zemalja članica i zemalja koje sarađuju sa EEA, vrši se odabir i procijenjena najaktuelnijih tema za protekli period. Stoga je ovogodišnja publikacija posvećena temama poput zelene ekonomije, održivog razvoja, otpadu i potrošačkom društvu današnjice.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!