Vijesti

IPPC-Odbija se zahtjev Toščelika Nikšić Steel za izdavanje integrisane dozvole za rad postrojenja Čeličane, Kovačnice i Energane

 

 

“Na osnovu člana 22, Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine („Sl. List Crne Gore“ br. 80/05, 54/09, 40/11, 42/15, 54/16), Agencija za zaštitu prirode i životne sredine

 

 

OBAVJEŠTAVA
zainteresovanu javnost

da je Toščeliku Nikšić Steel, iz Nikšića, donijeto Rješenje broj: UPI-101-1556/1-02-2271/6 od dana 18.10.2017.godine kojim se odbija zahtjev Toščelika Nikšić Steel za izdavanje integrisane dozvole za rad postrojenja Čeličane, Kovačnice i Energane.
Odredbe člana 6 Zakona o integrisanom sprječavanju i kontroli zagađivanja životne sredine propisuju da Operater pribavlja integrisanu dozvolu za rad postrojenja od nadležnog organa.

U toku sprovođenja postupka izdavanja integrisane dozvole utvrdjeno je da Toščelik Nikšić Steel nije dostavio dokumentaciju u skladu sa Pravilnikom o sadržini, obliku i načinu popunjavanja zahtjeva za izdavanje integrisane dozvole („Službeni list Crne Gore“ broj 3/08) kao ni članovima 7 i 8 Zakona. Nakon sprovedene procedure, zahtjev je odbijen shodno odredbama člana 9 stav 2 Zakona.
Protiv gore navedenog rješenja može se izjaviti žalba Ministarstvu održivog razvoja i turizma u roku od 15 dana od dana prijema obavještenja o izdavanju rješenja, a preko ovog organa.”

Original dokument

 

 

 

Kvalitet vazduha Pljevlja

 

Posledica prekida u napajanju električnom energijom uređaja za automatsko mjerenje koncentracije PM10 čestica u vazduhu koji je instaliran u UB stanici na lokaciji Gagovića imanje u Pljevljima, je destabilizacija rada analizatora.

Za stabilizaciju rada nakon ponovnog uspostavljanja napajanja analizatora sa električnom energijom neophodno je da prođe od 12 do 24 časa. U međuvremenu na web stranici Agencije su prikazani podaci koji ne oslikavaju realno stanje, odnosno posledica su blokade rada analizatora.

Kako su na web portalu Agencije predstavljeni indikativni (ne validirani) podaci o kvalitetu vazduha u realnom vremenu, za svako javno prezentovanje neovlašćenih lica, u cilju objektivnog informisanja, neophodno je prethodno obaviti konsultacije sa Sektorom za zaštitu prirode, monitoring, analizu i izvještavanje.


Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
00382 20 446 567

 

 

ODLUKU o izboru kandidata koji su predloženi/ne za člana Komisije za ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za 3D geofizička istraživanja u podmorju Crne Gore

 

Za člana Komisije koja će uraditi ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za 3D geofizička istraživanja u podmorju Crne Gore, izabran je

1. Marinko Barjaktarović, predložen od strane NVO “Sjeverna Zemlja”

ORIGINALAN DOKUMENT

Lista kandidata koji su predloženi za člana Komisije za ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za 3D geofizička istraživanja u podmorju Crne Gore

 

Na osnovu javnog poziva nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata u sastav Komisije koji će izvršiti ocjenu Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu za 3D geofizička istraživanja u podmorju Crne Gore objavljenog na internet stranici Agenciji za zaštitu prirode i životne sredine dana 22.09.2017.gopdien, do isteku roka propisanog Javnim pozivom, na adresu Agencije za zaštitu prirode I životne sredine prispjeo je sledeći predlog:

1. Marinko Barjaktarović, predložen od strane NVO “Sjeverna Zemlja”

ORIGINALAN DOKUMENT

Još članaka...

Novosti

Ne propustite novosti i obavještenja iz Agencije, upišite email adresu za besplatnu dostavu novog sadržaja!